Uncategorized

Upptäck Utö

Besök året om

Utö är en ö i Stockholms skärgård som man kan besöka året runt. Det finns alltid någonting som man kan göra beroende på vad man tycker om. Det är en av de största öarna i skärgården som ligger i Haninge kommun. Man tar sig till ön med båt från Årsta brygga flera gånger om dagen, och under sommaren går även en båt från Strömkajen utanför Grand Hotel. Upptäck Utö året runt där du både kan bo och göra saker.

Upptäck Utö

På sommaren kan du hyra, cykel och upptäcka ön. Du kan också åka ut på olika skärgårdsturer, men också bada och besöka gruvorna. Inte långt ifrån vattnet så ligger både hotellstugor, Stenhotellet och vandrarhem.

De röda stugorna ligger i backen upp mot värdshuset som är värt att besöka för en god lunch eller middag. Även om de ser ganska spartanska och små ut blir man glatt överraskad när man kliver in i dem. Alla stugor har egna ingångar och nyckeln får du uppe på värdshuset. Stugorna har hotellstandard och man kan boka dom som rum med frukost som du äter uppe på värdshuset. Eller om du vill laga din egen frukost på plats. Det finns både kokplattor och utrustning för det i stugorna. På baksidan av stugorna finns en altan där man kan sitta och avnjuta sin frukost i morgonsolen. Har man hund så får man en tilläggskostnad i de stugor som är tre rum.

Det finns både tvårums och trerums stugor att boka. Två stugorna har en dubbelsäng, soffgrupp och en pentry med kokplattor och kylskåp. Dessutom är soffan en bäddsoffa och kan bäddas ut till en 110 säng. Det finns också ett mindre rum med en enkelsäng samt ett badrum med dusch och toalett. Tv finns i alla stugor.

I de stugor som är tre rum finns två sovrum. Det ena har en dubbelsäng och den andra en enkelsäng. De har också ett allrum med soffgrupp och pentry med kylskåp. Soffan går också att bädda ut till en 110 säng. Här finns också badrum med dusch och toalett och en tv i allrummet.

Det finns också enklare boende som vandrarhem

Vill man ha ett lite enklare boende så kan man boka rum på vandrarhemmet. Antingen bara rum för att sova i och så köper man måltider och service. Eller så gör man sin egen mat i köken som är gemensamma. Detta vandrarhem är öppet under april till oktober, medan hotell stugorna kan boka året om. Varför vandrarhemmet bara är öppet under sommaren är på grund av att huset bara är isolerat för sommarboende. Det är ursprungligen ett badhotell från sekelskiftet och kan vara lite lyhört. Här får man inte ta med sig några husdjur utan då för man välja stughotell.

De flesta rummen är inredda med våningssängar. Det finns kudde och täcke, men man får ta med sig egen lakan om man inte hyr det på plats. Det finns också tillgång till gemensam dusch, toalett och gemensamt kök. En balkong med utsikt över hamnen och en grillplats finns också att tillgå. De rum som finns att boka är två-, tre-, fyrbäddsrum men också ett familjerum för plats för fem till sju personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *